Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
output_LDYDOV
HAVA DURUMU
hava durumu

Cankiri

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 16 Kategoride 999 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Teşkilat (2.: İç Denetim ve Risk Yönetimi)

14 Ağustos 2018
Ana Sayfa » Çankırı Gündemi»Teşkilat (2.: İç Denetim ve Risk Yönetimi)
Teşkilat (2.: İç Denetim ve Risk Yönetimi)

Malumunuz 2018 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonuçlandı.

Seçimlerde Çankırı özelinde Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan ve Genel seçimlerde de Ak parti, ortalamanın çok üstünde, mutlak bir galibiyet elde etti.

 

Göreceli olarak CHP her iki seçimde de Çankırı özelinde başarı kaydetti diyebiliriz ve hatta İYİ Parti’yi de başarılı bulabiliriz.

 

Türkiye özelinde, özellikle pozisyonu ile stratejik olarak büyük bir başarıya imza atmış MHP, bozkurtların yuvası Çankırı’da aynı başarıyı gösterdi demek zor. Ülkücü hareketin omurgası sayılan Çankırı’da MHP, hangi mazeretin arkasına sığınılırsa sığınılsın kan kaybetmiş durumda.

 

Şimdi herkes yerel seçimleri beklemekte ve hatta Ak Parti teşkilatı seçim startını vermiş, hazırlıklara ve çalışmalara başlamış durumda gözüküyor.

 

2002 yılından bu yana seçim kaybetmeyen Ak Parti, mevcut durumunu korumak ve bir seçim zaferi daha kazanmak için iddialı. Çankırı’da yerel seçilmede Ak Parti’nin alternatifi ve rakibi durumunda olan MHP sürpriz bir sonuç çıkması için çalışmalara başlamalı. MHP oy oranlarını ve Meclis Üyesi  sayılarını  artırmak istiyor ise zorlu bir süreci yaşamalı.

 

Ak Partinin şimdiden bu süreçten başarı ile çıkmak için yeni arayışlar içinde olduğu, aday değerlendirme, seçim hazırlıkları, stratejiler, planlar, ekip oluşturma, analiz ve toplantılar ile dolu bir süreç yaşadığı dışarıdan gözüküyor.

 

Peki şehrimizin muhalefet partileri bu seçimlere ne kadar hazırlanıyorlar, seçime yönelik stratejileri var mı! Kaynaklar oluşturuldu mu! Planlar yapıldı mı! Riskler tartıldı mı!

 

 

Teşkilatların seçimlerden başarılı olarak çıkmaları için;

 

  1. Etkin bir iç denetim mekanizması oluşturulmalı
  2. Yönetim ve organizasyon sistemi
  3. Süreçler
  4. Kaynaklar
  5. Varlıklar
  6. Kurumsal kültür
  7. Bilgi sistemleri
  8. Raporlar
  9. Verimlilik analizi
  10. İşlevsellik denetlenmeli, teşkilatın genel olarak rotgeni çekilip sorunlu alanlar tespit edilmelidir. Teşkilatın tüm unsurları ile karşı karşıya olduğu riskler, çözemediği sorunlar, verimsizlikler ve hatalar tespit edilip, bunlara yönelik öneriler geliştirilmelidir.

 

  1. Risk yönetim sistemi oluşturulmalı

 

Tüm teşkilat, ortak bir vizyon ve misyon ile, katılımcı bir anlayışla belirlenmiş ülküsü için disiplinli bir sistematikle faaliyet göstermelidir.

 

Hedefler belirlenmeli, hedeflere yönelik riskler belirlenmeli, teşkilatın çalışmalarının amaç ve hedefler ile uyumu etkin olarak izlenmeli ve iyileştirilmelidir.

 

Teşkilatının unsurları, stratejik amaç ve hedefler için, eşgüdümlü, hızlı ve verimli çalışmalıdır. İnsanlar motive edilmelidir. Seçim sürecinde ki eksikler ve hatalar ortadan kaldırılmalı, tedbirler çok önceden alınmalıdır.

 

Teşkilatlara seçim çalışmaları için yardımcı olacak bu iki mekanizma da “Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik” ilkesinden taviz verilmeden yapılmalıdır.

 

Kazanmak için; hem kendini, hem rakibi, hem sahayı, hem zemini bilmek gerekir.

 

Peki, yeterli midir? Tabi ki değil. Ancak birkaç puan kazandırır ama gereklidir.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

KÖŞE YAZILARI

Tüm Yazarlar

Tasarım: Mutlak Web Bilişim Hizmetleri - Sponsor: Çankırı Firma Rehberi