ATATÜRK’ün Çankırı’ya Gelişinin 93. Yılı Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 93’ncü yıldönümü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı alanında gerçekleştirilen törende Atatürk’ün Çankırı’da yaptığı konuşma da okundu.
Kutlamaya Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet KURUMAHMUT, Belediye Başkanı Hüseyin BOZ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Figen GÖK, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, İl Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır AYÇİÇEK, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda genç sporcular Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ’a Türk Bayrağı takdim etti. Belediye Başkanı Hüseyin BOZ’un çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün Çankırı halkına hitaben yaptığı konuşma okundu.
Belediye Başkanı Hüseyin BOZ’un kısa konuşmasından sonra protokol mensupları, Atatürk’ün Çankırı’da kaldığı Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki odayı ziyaret ettiler. Katılımcılar etkinlikler sonunda Ulu Önder’in Çankırı’daki günlerini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR